Passa al contingut principal

Salutació Programa Festes Sant Bartomeu 2014

Estimats amigues i amics,

Un any més, i això que pareix que era ahir quan s’amollava la traca de les festes 2013, s’acosta, i segurament en llegir aquestes quatre retxes ja hi serem, el mes d’agost, aquell que tots vosaltres espereu per poder viure i gaudir d’uns dies de festa, d’alegria, de germanor, de retrobament i, com no, també de pau entre tots.

Escoltarem el flabiol i el tambor, també els cascavells dels cossiers, el paperí, cançons com “flor de murta”, “sa gallineta rossa”, “l’oferta” o, fins i tot, “sa mitjanit”, els trons de les rodelles, els petards comprats pels nins contents i gojosos, els “alls i cebes” d’aquells més valents, els plors dels més petits i tendres i el renou de dins les cases de la gent convidada en motiu de la festa.

Veurem colors, llums, cultura, gent unida, por, pins, corregudes, cintes, ventalls, coneguts que només veiem un pic a l’any i, com no, els enèrgics balls dels cossiers plens de sentiment i emoció que faran despertar l’orgull de tots els montuïrers i montuïreres.

Tocarem tradició, alfabegueres, avellanes comprades en “Es Curro”, el cadafal, les cadires de plàstic preparades per tots, galtes i mans de la gent del poble felicitant les festes i els més joves i espavilats provaran també de tocar-l’hi el picarol a en Banya Verda Rostoll.

Tastarem porcella i ensaïmada feta en els nostres forns, qualque piscolabis dins el trull de la festa, gelat de bomba que fan els més vells per celebrar el patró i, fins i tot, qualcun, víctima del seu coratge, l’hi tocarà tastar les escorretjades del dimoni.

Tots i cada un dels qui tenim la responsabilitat de governar, hem posat la mateixa il·lusió que teniu tots en sentir els primers tocs del flabiol, en conjuntar un programa ric i variat d’actes culturals, esportius, socials i lúdics que faran augmentar el batec del nostre poble i de la seva gent.

Agrair la col·laboració de totes aquelles entitats participants que ajuden a enriquir les nostres festes i també als artistes que amb les seves obres són capaços de despertar l’admiració de tots i cada un de nosaltres.

Reconèixer el sacrifici d’aquells més solidaris que estan a l’aguait de qualsevol circumstància que pugui perjudicar les nostres estimades festes.

No vull deixar passar l’ocasió per donar un missatge de coratge i d’esperança a aquells que, per diferents circumstàncies de la vida, ho estan passant malament; esper que aquests dies de festa els ajudin a fer més lleugers els seus dolors i preocupacions.

Per acabar, només dir-vos que la festa ja s’ensuma i que tots posem els cinc sentits en viure unes festes plenes de concòrdia i germanor, que aquest sentiment d’unió, que en aquestes dates ens acosten més els uns als altres, pugui perdurar tot l’any.

 

Molts d’anys i

visca Sant Bartomeu!!!

 

Jaume Bauçà Mayol

Batle

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi