Passa al contingut principal

Presentació Pregonera Festes Sant Bartomeu 2014

Amigues i amics, molt bon vespre a totes i a tots!!

Enguany, amb la intenció de què tots puguem viure les festes amb més intensitat i podem gaudir de cada un des actes organitzats i també aprofitant aquest espai que ja fa un temps que està a la disposició de tots vosaltres, hem trobat a bé que l’acte institucional que doni sortida a les festes de Sant Bartomeu 2014 es celebri aquí i avui.

Com tot canvi, uns ho veuran bé i altres no tant, però la intenció no és altre que avui puguem gaudir més del pregó i del sopar a la fresca i demà poder-ho fer igualment dels cossiers i el dimoni i del concert de la nostra estimada banda de música; tot i així, esper que hagi satisfet a la majoria.

Tots sabem que estam a les portes de viure dies de tradició, de cultura, també d’emoció, dies que mos acosten més els uns en els altres i que fan que l’esperit de Sant Bartomeu desperti dins tots nosaltres l’orgull d’un poble arrelat a les seves costums i les seves tradicions.

El pregó de festes és una cita clau dins la programació dels actes organitzats; seguint amb la línia marcada aquests darrers anys de persones del nostre poble reconegudes dins els seus àmbits professionals, ben preparades, compromeses amb el seu poble i, sobretot, que siguin un exemple per tots i cada un de nosaltres, enguany hem trobat que qui arranqués les festes de Sant Bartomeu 2014 fos na Maria Magdalena Alcover Amengual.

Na Maria Magdalena “des Castellet” va néixer dia 3 de setembre de l’any 1973; és filla d’en Jaume i na Magdalena, germana d’en Rafel i neboda del nostre estimat rector de s’Horta Don Baltasar Amengual “Capçana”.

Llicenciada en Farmàcia l’any 2000 per la Universitat de Barcelona, Màster en Salut Internacional de Medicina Tropical l’any 2001, Cursos del Programa de Doctorat en Medicaments, Alimentació i Salut del 2003 en el 2004, Postgrau en Diagnòstic de Laboratori de Malalties Parasitàries en el 2009 i molts altres innumerables cursos i seminaris més.

Per la seva formació professional també ha tingut nombroses experiències a l’estranger; per exemple en el Laboratori d’Anàlisis Clínics de Castroverde a Malabo, Guinea Ecuatorial, entre l’any 1999 i el 2000, a la Universitat d’Estrasburg (França) els anys 2003 i 2004 i a Roma l’any 2007.

Ha col·laborat i participat en diferents activitats científiques i projectes d’investigació i ha contribuït a nombrosos congressos i publicacions.

També ha reforçat la seva trajectòria professional d’investigació amb una formació espiritual i teològica que juntament amb la participació en diferents ONG’s i altres tasques socials han fet d’ella una persona molt compromesa amb els més vulnerables.

Dir-vos que de ben petit, acompanyat pel seu germà i els meus, he viscut molts i bons moments amb na Maria Magdalena; els seus valors inculcats per la seva família com són la constància, la dedicació, el sacrifici i una força envejable per ser cada dia millor tant acadèmica com humanament, fan que sigui una digníssima pregonera del nostre poble.

Per tant, amb una carrera professional digna de ser reconeguda i amb l’admiració i el reconeixement de tot un poble vers la seva persona, creiem sincerament que na Maria Magdalena és digna mereixedora de donar l’empenta institucional en aquestes festes de Sant Bartomeu 2014.

Sense més preàmbuls, agraint-li profundament que acceptés ser la pregonera 2014, vos desitjo a tots que passeu unes bones festes de Sant Bartomeu i que gaudiu d’aquets dies tan entranyables per tots els montuïrers.

Don la paraula a na Maria Magdalena Alcover Amengual.

Moltes gràcies i molts d’anys!!


Montuiri 14 d’agost 2014


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi