Passa al contingut principal

EL GOVERN DEL CANVI?

Baix aquest "Slogan" ha fet feina l'actual equip de govern de l'Ajuntament d'ençà que va començar a governar.

Efectivament estam convençuts que aquest és el govern del canvi, però no del canvi en la gestió del nostre consistori, no, el canvi s'ha produït en la manera de veure i fer veure les coses per part dels que ens governen. Aquest és el gran canvi!

Les contínues queixes que feien damunt la gestió "desastrosa" de l'antic consistori ara resulta que avui tot continua igual i fins i tot pitjor. Però atenció, el canvi s'ha produït, el que abans era crítica destructiva avui s’alaba o s'excusen les solucions. Aquest és el gran canvi!

La primera va ser la contractació d'un treballador pel Punt Verd, l'equip de govern ho va fer a dit, cosa que l'anterior consistori no va fer mai; el que abans fent les coses bé pareixia pecat, en aquest cas fent-les malament sembla d'admirar. Aquest és el gran canvi!

Les herbes s’han apoderat de les aceres, els papers i catàlegs de grans superfícies dels carres, les papereres  vessen els caps de setmana a n’és Dau i l’enfitament del C/Major i Plaça és una obvietat. Però sembla que no passa res i que això és fruit de la casualitat. Aquest és el gran canvi!

La campanya d’acondicionament de camins i la d’esbroçament també formava part dels comentaris despectius de les tertúlies de cafè, avui ja no, però no es fa una cosa i quasi tampoc  l’altra. Aquest és el vertader canvi!

Cal recordar també que el programa electoral de Més per Montuïri diu textualment: "Donarem una solució al caos circulatori de Montuïri. Deixarem de banda, definitivament, l'ordenació circulatòria a la carta per aconseguir una ordenació racional. Defensarem la circulació de les persones, especialment aquelles més necessitades de protecció, com són les persones més majors i els nins". Idò el C/Major i Plaça s'ha fet totalment al reves. Aquest és el gran canvi!!!

El pla de mobilitat fet per una empresa especialitzada i aprovat per TOTS l'any 2009 , avui canviant el sentit a 3 carrers i apostant pel desgavell en el centre  ja pareix que s'ha solucionat, això si, avui tampoc es diu "pegat", s'anomena ordenació racional del tràfic. Aquest és el gran canvi!

Les contínues queixes que es feien de la Policia, les cridades sense resposta fetes pels veïnats i que denunciaven amb raó els que avui ens comanden, fins i tot comentaris de partidisme i enxufisme de la policia, avui pareix que són històriques; i que amb l'adquisició d'un nou vehicle ja tot quedarà resolt. Aquest és el gran canvi!

L'edifici del Molinar que anunciaren que vendrien per pagar els deutes, avui ja és un referent dins el Pla de Mallorca, fins i tot alguns que s'omplien la boca de  paraules grosseres i poc respectuoses, de cop i resposta acaben
de descobrir unes possibilitats dignes de ser reconegudes. Aquest és el gran canvi!

La famosa auditoria que s'havia de fer, tampoc s'ha fet; però és igual, enviant comunicats de premsa dient que s'ha fet, i que el seu resultat és l'excusa perfecte per retallar col·laboracions i augmentar ingressos, ja va bé. Aquest és el gran canvi!!

La participació de la gent, especialment dels col·lectius sempre s'ha donat, mai han rebutjat participar i col·laborar amb la vida social, cultural, i esportiva del poble; altra cosa és la participació individual, alguns feia 25 anys que no participaven a res. Aquest és el gran canvi!

Les contínues queixes del manteniment de les instal·lacions esportives, així com criminalitzar la concessionària argumentant  abús d'aigua i llum, també eren temes d'actualitat abans del Maig del 2015, avui amb més mancances de manteniment que mai, ni actuen. Aquest és el gran canvi!

La disminució del servei d'escola d'estiu pels més tendres del municipi, la retirada de suport als comerços de Montuïri retirant campanyes de Nadal i Estiu que fomentaven el consum dins el poble, la falta de suport a algunes entitats que no han combregat amb les imposicions del govern municipal, també s'han donat en aquest any de govern. Aquest és el gran canvi!

Com no podia ser d'altra manera també s'han encertat altres qüestions com són la regulació de Punt Verd, que està millor que no estava; i també la reforma del cementiri, aquestes actuacions són importants i no tants sols les reconeixem sinó que també les alabam.

Altres com l'asfaltat del camí Pelut i de Ca'n Joanot, l'actual reforma de l'escola Joan Mas i Verd, l'inici de les gestions per què FUNDATUR aporti part del seus fons a Son Fornés també són herència, no tant sols és herència el resultat de la fictícia  l'auditoria, aquestes gestions també ho són.

Per tant, la valoració que feim d'aquest any de govern és que aquell món de fantasia que varen vendre als Montuïrers dins la campanya del 2015 s'ha topat amb una realitat totalment distinta. Aquest és el gran canvi!


Amb l’intenció de resumir aquest any de govern fent una rialla dir que: “una cosa és menjar sopes amb ous i llepar-se els dits, i altre diferent menjar sopes amb els dits i llepar-se els o……”

Per acabar, voldria quedar tant jo, com els regidors populars a la disposició de tothom; tal com hem  estat sempre,  i que la nostra experiència i el nostre esforç està a disposició de tots, també dels que avui comanden. Felicitar les pròximes  festes  de Sant Bartomeu i que siguin disfrutades amb cordialitat i felicitat per part de tots.



Salut, força,  i bones festes per tots!!


Jaume Bauçà Mayol.

Portaveu Grup Municipal del Partit Popular

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi