Passa al contingut principal

EL PARTIT POPULAR EN ELS DARRERS PLENARIS

Molt bones a totes i a tots,

Torna a ser un gust per jo poder dirigir-me a tots vosaltres des d’aquetes pàgines per comentar l’actualitat política local que és l’àmbit del qual em pertoca donar compte.

El plenari de juny el varem celebrar dimecres dia 4; tot i que havia de ser dijous 5; no obstant, per motius que no vénen en el cas i amb el vist-i-plau de l’oposició, avançarem la sessió un dia; l’equip de govern agraeix aquest fet.

D’aquest plenari voldria destacar dos punts: en primer lloc, la liquidació del pressupost del 2013 i en segon, una cessió de terreny que s’ha firmada amb un veïnat de Son Fornés; per cert, cap d’aquets punts va tenir el suport de l’oposició.

La liquidació pressupostària, que és el resultat comptable de l’Ajuntament, ha estat positiva. Dues raons han portat en aquest resultat positiu: per un costat, s’ha gastat menys del previst amb una diferència de 102.292 euros; i per l’altra, també s’ha ingressat més del pressupostat amb una diferència de 44.623 euros. D’aquesta manera, durant l’exercici 2013, els ingressos han superat les despeses; fet que deixa constància, i ho podem dir ben clar i fort, de què cap any durant aquesta legislatura s’ha gastat un euro més del que s’ha ingressat. Considerem que aquest és el camí a seguir i el que durà a què els nombres de l’Ajuntament, de mica en mica, vagin millorant.

L’altre punt de controvèrsia fou la cessió per un espai de temps de sis anys de 13.000 metres quadrats (aproximadament) de la finca Son Fornés a canvi de 3.000 euros a l’any; per tant, 18.000 euros foren cobrats a la firma de l’escriptura de cessió. Afegir també que hi ha la possibilitat, si les dues parts ho volen, d’allargar aquesta donació sis anys més.
Resulta que aquest equip de govern, poc compromès amb la cultura del municipi segons els partits de l’oposició, manté a dues persones amb dedicació completa a la investigació, difusió i manteniment del talaiot i el museu de Son Fornés, tot supervisat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Crec que aquest esforç per a un municipi de les nostres dimensions és un autèntic luxe i no dubtem en seguir amb ell; no obstant, si trobem alguna ajuda pública o privada, com és el cas, que ens ajudi a fer-ho un poc més sostenible, aquesta sempre és benvinguda. Per tant, per aquells que pareix que estimen més les pedres de Son Fornés que nosaltres, només recordar que el jaciment és públic per les gestions d’un equip de govern popular i que l’actual equip, amb la firma d’aquesta cessió, ajudem al seu sosteniment davant la inexplicable manca de suport de les administracions supramunicipals. Només ens queda donar les gràcies al senyor Klaus-Walter-Willi Heineman, en nom i representació de l’entitat HM Capital Espigues Investments SLU, per a la seva contribució econòmica que serà de gran vàlua per poder continuar amb les tasques a Son Fornés.

Dia 18 de juny es celebrà una sessió extraordinària per dur a aprovació la modificació de les condicions del préstec de pagament a proveïdors regulat pel decret 4/2012; l’aprovarem amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció dels Socialistes i el vot contrari del PSM argumentant que ja no estigueren d’acord quan es va aprovar el préstec. Aquesta modificació representa un estalvi per a les arques municipals d’aproximadament 38.000 euros a l’any. No podem entendre, en primer lloc, que es votés en contra a un mecanisme que va facilitar el pagament de milions d’euros de deutes històrics de tots els ajuntaments a les petites i mitjanes empreses, sobretot dins un marc de crisi econòmica i financera molt perjudicial per aquestes; i tampoc entenem el vot contrari a una modificació que representa un estalvi tan important com aquest; tenint en compte que habitualment, i amb desmesura, es critica la política de gasto de l’Ajuntament, després s`oposen a l’estalvi.

També, i ja dins els quefers diaris, m’agradaria destacar una seria de qüestions: en primer lloc, el gran nombre de nins i nines que poden gaudir de l’Escola d’Estiu la qual té la principal funció de millorar la conciliació laboral i familiar de les persones del nostre poble; en segon lloc, la millora de la plaça del Molí d´en Nofre, situada en el carrer d’Es Molinar, una millora valorada en, aproximadament, 6.000 euros que ha donat vida a aquella placeta i que serà un plaer gaudir d’ella durant els esdeveniments culturals; també dir que, amb el suport del Consell de Mallorca, s’estan arreglant els colls dels dos pous, el d’Es Torrent i el de Sa Cova, per tant, amb la restauració d’aquests elements, i juntament amb la que ja es va fer de les tres creus temps enrere, es demostra l’interès de l’equip de govern en la recuperació d’elements etnològics d’interès.

Enllestit fa poc temps i emmarcat dins el Projecte de Dinamització del Comerç, amb la total col·laboració de molts dels veïnats del carrer Major, es farà la col·locació dels cossiols a les façanes i balconades de les cases d’aquest carrer per donar una imatge més fresca i comercial d’aquest carrer principal.

Destacar també el pes cultural que va agafant l’espai d’Es Molinar en el nostre municipi amb l’organització de diferents actes culturals que s’hi faran en motiu de les festes patronals (exposicions, música, lectures, conferències…) juntament amb el pregó de festes i el sopar a la fresca.

Per acabar, i en relació als fets produïts a les festes de Sant Joan de Ciutadella, lamentant profundament l’accident que causà la mort a una persona, manifestar el recolzament de manera molt sincera a la feina feta pels membres de l’agrupació de Protecció Civil que hi varen assistir i que desgraciadament es van sentir ofesos per unes manifestacions poc afortunades de diferents responsables de la localitat de Ciutadella que poc després, amb la visita que férem en aquesta ciutat menorquina, van aclarir.

Res més; esperar que disfruteu de les pròximes festes de Sant Bartomeu i recordar que estic a la disposició de tots i cada un de vosaltres per qualsevol dubte, suggeriment o crítica que vulgueu fer.


Molts d’anys i bones festes!!!

Jaume Bauçà Mayol
President Partit Popular Montuiri   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi