Passa al contingut principal

L'Opinió del Partit Popular


Una vegada més és un gust per jo dirigir-me a tots vosaltres des d’aquestes pàgines esperant que hagueu passat unes bones festes de Pasqua enrevoltats de tots aquells qui més estimau, que les panades i robiols no vos hagin fet mal i també que hagueu pogut participat o gaudit de les diferents activitats que s'han organitzat en motiu d'aquestes festes.

Dia 3 d'abril celebrarem dos plenaris: un extraordinari per debatre els pressuposts del 2014 i un ordinari en el qual es plantejaren diferents punts que comentaré a continuació.

En el ple extraordinari, el dels pressuposts, vaig fer una exposició detallada mitjançant un power point de quins eren els números per aquest 2014; tots podeu trobar aquesta informació a la web de l'Ajuntament i també la rebreu a ca vostra dins la darrera setmana d'aquest mes de maig en el butlletí informatiu municipal. La seves principals característiques són la quantitat de prop de 300.000 euros que es destinen a inversió i també els prop de 300.000 euros que es destinen a l'amortització d'operacions de préstec. Aquest pressupost fou aprovat amb 6 vots favorables, cap en contra i 5 abstencions.

Podem dir ben fort i sense por a equivocar-nos que els números de l'Ajuntament van millorant cada any; és ben cert que tenim un fort endeutament i que ens ha tocat viure una legislatura  lluny d’aquella època on les administracions locals també formaven part de la cultura de la subvenció, però estic segur que aquests anys també han servit per saber quins són els excessos que no podem realitzar i per posar les línies mestres per sortir d'aquest rànquing dels pobles més endeutats on massa vegades ens hi veim catalogats.

Seguidament vàrem obrir el ple ordinari i una vegada fetes les comunicacions i donar compte dels decrets de batlia dels darrers mesos, duguérem a consideració els diferents projectes d’inversió que seran executats dins el 2014 i subvencionats pel Consell de Mallorca dins el marc del Pla d'Obres i Serveis. Els projectes presentats foren: un nou pou públic, la reforma de l'enllumenat públic i la millora de l'asfalt del camí de S'Amarador i Son Picornell. Tots ells foren aprovats per unanimitat.

Després d’aprovar la memòria del Projecte d’Associació de la Policia Local del nostre poble juntament amb Porreres i Vilafranca, vàrem afrontar el nomenament de la batlessa del Puig 2014.

En aquest punt i proposant nomenar a n'Antònia Garcia Pocoví per ostentar el càrrec honorífic el dia de la tercera festa de Pasqua pels seus nombrosos mèrits amb  l'activisme de la promoció social i cultural del municipi, per les seves col·laboracions amb les diverses entitats culturals i socials del poble (grup de teatre Montlliri, grup d'Acció Social, Consell Parroquial), també patrocinadora del concurs literari “Conte Curt” i sòcia fundadora del Patronat de Música i de l'Associació de Persones Majors, vàrem considerar que tot plegat la feien ben mereixedora d'aquesta distinció. Així fou que, amb els vots dels grups PP i PSOE, fou nomenada batlessa del Puig 2014. El grup PSM, com va fer l'any passat, argumentà estar d'acord amb la persona proposada però abandonà la sala per no estar d`acord amb el procediment realitzat en la seva elecció. Ens semblen molt estranyes aquestes “aixecades de cul” de no voler votar un punt de l’ordre del dia del plenari, sobretot en qüestions sense cap transcendència en la gestió municipal i que afecten, sobretot, a la persona designada.

També, i molt agraït per la seva col·laboració, vàrem acceptar l'adhesió del bé d’interès patrimonial i cultural de Miquel Ramonell Castellà Solanda per a què formi part de l’itinerari de la Visita Turística que ofereix l'Ajuntament. Aquest punt també fou aprovat per unanimitat.

Un altre punt era la confiscació de la garantia del contracte de gestió de les instal·lacions esportives; aquesta qüestió quedà damunt la taula ja que es va rebre una comunicació per part de l'empresa concessionari que dins un termini de 15 dies es començarien les reparacions. Així ha estat i, a hores d'ara, ja s'estan executant i confiam que en uns quants dies més ja quedin enllestides.

Després dels precs i preguntes, tancàrem el ple ordinari i aixecarem la sessió.

Arrel dels darrers esdeveniments referents a la creació d'un nou club de futbol a Montuïri, i sense voler interferir amb les decisions que ja estan preses, però amb la voluntat d'expressar el meu posicionament i també el de l'equip de govern, voldria fer aquesta reflexió: units sempre serem més forts i dividits sempre més dèbils.

Estic convençut que alguns dels arguments expressats a les dues reunions que he tingut amb els membres d'aquest futur equip són molt comprensibles, però d'altres, com el total rebuig a formar part de l'actual C.D. Montuiri, no els entenc i molt menys compartesc. Estic absolutament d'acord en què qualsevol persona que vulgui fer esport dins el municipi ho ha de fer, el nivell no ha de ser obstacle, però dins els col·lectius que existeixen i mai amb rancor d'uns cap els altres.

Per altra banda, voldria reconeixer públicament la feina feta a Rafel Amengual enfront de l,Associació de Persones Majors, 10 anys de president i uns quant més de directiu donen per fer moltes de coses, ell i els seus equips els han fetes, per jo ha estat un gust col·laborar conjuntament. Animar i encoratjar a n, aquells que han agafat el seu relleu, i que l,il·lusió en què han arribat els perduri per molts d, anys

Per acabar, voldria tenir unes paraules d'agraïment per tots aquells i aquelles que van participar en les passades festes de Pasqua, també en la fireta de Sant Jordi de dia 27  i d'una manera molt especial, a l'empresa MAVERSA-MARIMON pel patrocini del primer Concurs de Frits de Pasqua que vàrem organitzar conjuntament i que tan lluit va resultar.

Esperant que tots disfruteu d'aquesta primavera esplendorosa que ja ens ha obsequiat amb una Pasqua extraordinària, afegir que estic a la vostra disposició per qualsevol qüestió en què vos pugui ajudar o, simplement, aclarir.

 
Salut per tots!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi