Passa al contingut principal

Article de felicitació BONA PAU 60 ANIVERSARI.

Estimats lectors de BONA PAU

              Igual que els cossiers, la banda de musica, Son Fornés ,el Puig de Sant Miguel, la recordada figura del Pare Antoni Martorell, BONA PAU és un dels   elements que caracteritzen el nostre municipi, sinònims de festa, de cultura, de tradició, de patrimoni, però sobretot lligams que duim fermats el més endins de les nostre còrpores,i que són l’essència del Montuïrer de soca-rel.

              Els seixanta aniversari d,una publicació d,àmbit local no es celebra cada dia, per tant, felicitar  a totes i cada una de les persones que amb aquets anys de dedicació, han fet possible que l,estimada i valorada publicació hagi retratat seixanta anys d’història del nostre poble.
     
             Avui immersos amb una crisi de valors més preocupant que l’econòmica,i  on certs sectors de la societat qüestionen la institució eclesiàstica,  m’agradaria destacar el
recolzament de la parròquia de la nostra vila, tant en el naixement de la publicació, (inicialment era full parroquial) com en el seu manteniment, i com no, quan va encapçalar la transformació i passar d’editar-la en castellà a fer-ho en la nostra llengua , per tant, a tots els que han dirigit la nostra  parròquia  agrair-los el suport demostrat i sempre estarem agraïts d’apostar per BONA PAU com a  element de normalització lingüística.

              En un món globalitzat, i mil vegades més comunicat que fa seixanta anys,
és una autèntic orgull per al nostre municipi comptar amb persones que fan possible que
mensualment es mantingui l’interès per allò que publicarà BONA PAU, segurament
que sense el compromís, l’entusiasme, l’estimació, el coratge, i sobretot la feina ben
feta de tots aquells col·laboradors que periòdicament aporten, o han aportat,  els seus articles, en l’honrosa feina  de cultivar el periodisme més proper , no hauria estat possible arribar a aquesta publicació seixantina.

              Com a batle m’agradaria posar de manifest l’esperit de compromís i el consens que ha existit dins cada un dels diferents equips de govern de l’ajuntament , per recolzar la publicació, i ajudar-li a créixer i desenvolupar-se aconseguint esser un referent dins la premsa forana de Mallorca.

              Ens satisfà també  l’aportació mensual d’aquelles persones que desinteressadament reparteixen la publicació a cada una de les cases del nostre municipi, i donar-los coratge i ànims, per seguir donant exemple a una societat massa vegades materialista i poc compromesa amb el col·lectiu.

              Si parlem d’un ésser viu que acaba de complir els seixanta anys de vida, podríem dir que el cap l’ha posat la parròquia que va ser la impulsora de la revista; les cames els col·laboradors, redactors, lectors que l’han ajudat a caminar en el llarg camí de la història; els braços han estat les repartidores, que mensualment fan possible que arribi a cada un dels nostres domicilis, i dir que l’òrgan vital per viure, el cor,  l’ha posat  n’ONOFRE ARBONA.





              Estimats montuïrers i lectors de BONA PAU, si sorprèn que una publicació local arribi al seixanta aniversari, més encara si aquesta ho ha fet de la mà del seu únic  director, n’ONOFRE ARBONA, persona que durant molts d,anys va compaginar la feina professional de docent amb la  direcció de la revista, i que avui sorprèn  la seva joventut amb el coneixement de les noves tecnologies i la seva voluntat de seguir prosperant en totes aquelles innovacions que l,ajuden a seguir millorant.

            Com el cor de les persones que batega diferent segons l’edat i l’esforç de cada moment, n’ ONOFRE ARBONA ha sabut adaptar-se els pas dels anys i  d’una manera austera, compromesa, meticulosa, pulcre,  i sempre cercant el bateg del nostre poble ha retratat i escrit  seixanta anys d’actualitat montuïrera que amb el pas dels anys s’ha convertit  amb element fundamentals per conèixer  la història contemporània del nostre poble.

               N’ONOFRE ARBONA és una d’aquelles persones que ha deixat i seguirà
deixant petjada en el nostre poble, amb el seu compromís, la seva dedicació, la seva
imparcialitat i sobretot amb sentit comú, el professor ARBONA ens dona una lliçó mensual que haurem de tenir ben present aquells que desitgem que aquesta publicació pugui complir seixanta anys més.


                Per tant, des de l’Ajuntament felicitem a  BONA PAU i seguirem apostant
perquè entre tots continuem escrivint la nostra historia.





              Molts d’anys, BONA PAU.




              Jaume Bauçà Mayol
                        BATLE

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi