Passa al contingut principal

Presentació Pregoner 2013

Amigues i amics, molt bon vespre a tots!!


Com h
em pogut comprovar tots aquells que sentim córrer lesperit de Sant Bartomeu per les nostres venes, avui és l’inici de dies de tradició, de cultura, dorgull, d’emoció i sentiment i també dalegria davant unes festes que sempre són el bessó que uneix la popa del nostre poble.

Les primeres notes del flabiol, els primers bots del cossiers, les primeres llàgrimes d’aquells més tendres, el “Gentil Senyora” davant la mare de Déu
, les primeres llenderades a n’aquells que, amb valentia i orgull, desafien en banya verda i els primers aromes d’alfabeguera juntament amb el pregó, fan que avui sigui una fita clau dins la programació de les festes del nostre patró.

En reconeixement a la seva trajectòria professional i de compromís amb el poble que el va veure néixer (enguany fa 64 anys), enguany hem trobat que qui arranqués les festes de Sant Bartomeu 2013 fos en Gabriel Gomila Jaume.

Biel Gomila
la diplomatura de mestre en diferents especialitats i és llicenciat en pedagogia; ha exercit de mestre a lescola de Porreres i Montuïri i de professor a linstitut de Felanitx.

Molts, entre ells, els de la meva generació,
recordam com, Don Gabriel, ens donava classes de castellà o francès però també altres lliçons importants; de  dedicació, de constància, de respecte, de simpatia  i, sobretot, d,una extraordinària capacitat per fer dels seus alumnes persones cada dia millors.

Enamorat de l
esport i dels seus valors, és cofundador del Torneig de sa Llum del que enguany s’ha commemorat el 41è aniversari. Arrel d’aquest esdeveniment, l’any passat va publicar, dins la col·lecció de Quaderns Montuïrers, un extraordinari treball que recollia la història dels 40 anys del Torneig.

Ha col·laborat en l’edició dels llibres “La funció educativa dels museus de Mallorca”, “Lectura del
discurso pedagógico actual” i “Montuïri: terres i gent”.

Menció
apart i destacada mereix la seva labor periodística col·laborant en el Diari de Mallorca en les seccions de la part forana i de l’esport des de fa 46 anys; també participa en l’apartat de Diari de lEscola des de lany 1997; ha estat informador i transmissor de lactualitat montuïrera en diverses ràdios i diaris així com també redactor durant 34 anys de la revista local Bona Pau.
Aquesta àmplia trajectòria professional l
ha dut a ser reconegut en diferents àmbits: fou distingit per la seva tasca com a mestre amb el premi nacional d’Educació Física; com a membre de lequip redactor de Diari de lEscola va rebre el premi de periodisme a la III edició dels Premis Medi Ambient del Consell de Mallorca; en quant a esports, fou guardonat per la Federació Balear de Futbol i també a la Gala de lEsport del Consell de Mallorca per la seva tasca com a coordinador dels Jocs Escolars.


Per acabar, com
a anècdota, voldria recordar que, amb els seus alumnes de Montuïri va guanyar diversos concursos escolars, entre els quals, avui ve bé anomenar, el d’Antena Màgica pel guió radiofònic sobre els cossiers (1985).

Per tant, amb una carrera professional digne
de ser reconeguda i amb ladmiració i el reconeixement de tot un poble vers la seva persona, creiem sincerament que en Biel Gomila és digne mereixedor de donar lempenta institucional a n’aquestes festes de Sant Bartomeu.

Sense més preàmbuls, agraint-li profundament que
acceptés ser el pregoner 2013, vos desitj a tots i a totes que passeu unes bones festes de Sant Bartomeu i que disfruteu d’aquets dies entranyables. Don la paraula a n’en Biel Gomila Jaume.



Moltes gràcies i molts d
anys!!

Montuïri 15 d
,Agost del 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi