Passa al contingut principal

ENTREVISTA BONA PAU JULIOL 2017

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Montuïri, Jaume Bauçà Mayol i batle abans que l’actual, ha volgut respondre a la proposta feta per Bona Pau de contestar o exposar la seva opinió respecte als diferents punts exposats, trets a llum a l’entrevista abans esmentada. I aquestes foren les contestes a les nostres preguntes, les rèpliques a les precisions que exposà Joan Verger entorn a l’actuació dels primers dos anys de mandat.

1-La primera nota que el batle Joan Verger vol donar a l'entrevista publicada el mes passat a Bona Pau és la transparència. És aquesta l'opinió del PP??

Idò jo li diré, la primera mesura que va adoptar aquest Ajuntament va ésser contractar una persona a dit pel Punt Verd, que fa una feina extraordinària, però va ésser contractada a dit. Recentment un altre també a dit per donar classes de suport als alumnes de l'escola, curiosament germana d'una directora general de MES per Mallorca. Tenim demanat des de fa un any qui va fer la famosa auditoria, que va costar, i còpia de les conclusions, avui encara no hem rebut resposta; deduïm que o bé no s'ha fet l'auditoria, o no volen que sapiguem qui la feta. Tenim demanat informe escrit valorant la implantació de l'ora al C/Major fa mig any, avui encara no l'hem rebut. Tots aquests arguments i n'hi ha molts d'altres són el que fan que lliçons de transparència les justes; no consider que aquest govern sigui més transparent que l'anterior, això sí, tenen una habilitat especial per pintar-ho tot de transparència, participació, altruisme....etc,etc.

2-El Desenvolupament econòmic que porten a terme, us agrada??

Quin desenvolupament econòmic?? La Fira del Pa amb Oli?? Canviar Parcs infantils per places de pàrquing???. Crec que el desenvolupament econòmic del nostre municipi va més enllà que uns facin el Tapatren i els altres la Fira del Pa amb oli, si no que hi hagi una idea de quin municipi volem; tenim clar que volem un municipi que pugui atreure un turisme de qualitat relacionant el Jaciment de Son Fornés amb els racons emblemàtics com la Plaça Major, Graons, Molins, Museu , Església, C/Major, etc, i tot això és incompatible amb pintar retxes blaves a l'empedrat i sobretot amb el desgavell circulatori que tenim el centre. També impulsant una zona destinada a polígon de serveis per poder tenir llocs de feina al nostre poble cosa que avui pareix aturada i amb molt poca implicació per part del govern municipal. Altre tema són les empreses locals, que a més d'ajudar amb dinamització i formació que això  que s'està fent, també és molt important una feina de suport, assessorament i ajuda ha totes aquelles que tenen situacions administratives complicades per què es posin bé, s'ha de tenir molt en compte que en el desenvolupament econòmic, que els emprenedors són un actiu importantíssim pel poble. Així ho veim, així intentarem fer-ho quan governàvem, i així voldríem que es fes avui que no governam.

3-Els canvis que han duit a terme, els considerau positius??

Consideram positiu el canvi que s'ha produït en el Punt Verd, consideram positiu l'inici de la declaració dels Cossiers de Montuïri com be d'interès cultural i la renovació dels seus estatuts, consideram negatius els canvis produïts en la circulació, sigui amb la implantació de l'ora de cartó, com amb els canvis de sentit de diferents carrers. Consideram negatiu la falta de manteniment de les instal·lacions esportives, consideram negatiu la falta de manteniment dels camins de fora vila, consideram negatiu la falta d'implicació amb l'associació de Policia entre Porreres, Vilafranca i Montuïri que podria donar molt més servei del que es dóna actualment, consideram negatiu que el dilluns de les eleccions és tancàs un "suposat" mitjà de comunicació local "transparent" i "imparcial" a canvi de càrrecs de confiança al Consell de Mallorca, i sobretot consideram negatiu el canvi de visió que tenen de les coses des de que governen, el que abans era crítica destructiva avui s'alaba o s'excusen les solucions. Aquest és el gran canvi!

6- Parla d'educació i cultura. En què consideres que s'ha millorat d'ençà que estan en el poder??

Bàsicament que s'han eliminat les barreres arquitectòniques que tenia l'escola Joan Mas i Verd gràcies a la gestió feta per part de Núria Riera al front de la Consellaria d'educació, i que s'ha acabat firmant un conveni amb FUNDATUR el qual iniciarem nosaltres les converses per tal rehabilitar les cases de Son Fornés.


7-Que trobau de la declaració del batle "collet" com fill il·lustre??

Avui seguesc pensant igual que el dia del ple de la seva declaració, aquestes són algunes de les paraules escrites amb el cor i sortides de la meva boca aquell dia:

"Com no podia esser d'altra manera els membres del grup Popular davant la iniciativa presa per l'equip de govern, i també per aquells que el recolzen, d'anomenar fill il•lustre d'aquest municipi una persona com en Joan Mas i Verd, que per les mateixes idees que fou anomenat batle el 18 d'Abril de 1931 també el conduïren a ser assassinat el 3 de Setembre de 1936. Aquest grup municipal no podia rebutjar a participar i honorar una persona pel simple fet de lluitar i defensar uns ideals polítics.

Serveixi també aquest digne reconeixement per demanar que pus mai es tornin produir conflictes com el del 36, que només dugueren sofriment, misèria i moltíssimes víctimes, i que el seny, el respecte d'uns i dels altres, i sobretot que les diferències polítiques sempre siguin superades amb les paraules i la tolerància, i mai més amb les armes , l' imposició, i la venjança.

Anunciar que aquest grup votarà a favor de la proposta de la comissió de fer fill il•lustre d'aquest poble a Joan Mas i Verd, esper que l'acte d'avui a més de honrar un veïnat del nostre poble, que mogut per inquietuds polítiques fou anomenat batle el 18 d'abril del 31, i que poc després de dimitir, també per les mateixes inquietuds fou afusellat el 3 de setembre del 1936, també serveixi per eliminar rancors i sobretot prejudicis i marxamos d'uns cap els altres, i sigui una mostra més de bona salut democràtica i de millor convivència entre tots"

8-Esmenta l'actual batle d'algunes activitats per tal de recuperar l'activitat econòmica. És el mateix punt de vista??

Com deia abans els emprenedors són un actiu importantíssim pel nostre municipi i gran part de la feina passa per donar-los suport. Tot el que es faci és poc, però més enllà d'això ha d'existir una idea del que volem a llarg termini com apoble, i dirigir les accions cap a l'objectiu final. La nostra idea sempre ha estat preservar i valorar el nostre patrimoni cultural i patrimonial com a proposta turística dins el municipi i al mateix temps impulsar una zona de serveis ubicada estratègicament dins l'illa de Mallorca que pogués donar feina els nostres veïnats. Mercats, fires, festes i "saraos" no duran activitat econòmica important. Planificació, altura de mires, esforç, objectius i facilitats a les empreses si.

9-També diu que en aquesta legislatura s'hauran invertit més doblers que mai. Que trobes??

Tota inversió que arribi, per petita que sigui un deu, si ve de fora millor; la passada legislatura no varem tenir la sort que han tingut ara, el Consell i el Govern no tenien un centim d’euro i la gestió econòmica feta a n’aquestes instituacions a posibilitat que ara arribin recursos.  Ara bé, que sigui la legislatura que més doblers s'hauran invertit és una altra cosa, vull recordar inversions com la residencia, la variant que va del cementiri a damunt les escoles, la mateixa escoleta de 0-3 anys, l'ecomuseu, instal·lacions esportives, etc... Tot s'està que els veïnats i no el govern de torn siguin els que treguin profit a les inversions fetes, tant d'ara com d'abans. Si no, no hauran complit la finalitat pel que  foren fetes, que és per millorar la qualitat de vida dels Montuïrers.

10-Parla de millorar el servei sanitari, será posible??

Supòs que sí, per millorar les infraestructures bàsiques del municipi sempre ens tindran al costat, la sanitària és més que urgent. Altra cosa és el lloc, que queda demostrat que la demagògia i el mal posat en contra de l'obertura d'aquest carrer per part dels qui ens governen quant estaven a l'oposició ha tingut les cames molt curtes. El govern del canvi en essència pura. Abans un carrer sense sortida, avui un solar comprat per resoldre un problema a un veïnat,  i una oportunitat per fer un centre sanitari. Benvingut sigui l'obertura!!

11-La Circulació rodada pel C/Major no coincidiu. Per a tu, quina seria la mesura més adient??

La que teníem implantada fa dos anys, facilitar l'accés en horari comercial i dificultar-ho en horari no comercial, amb un control del temps d'estacionament. Després d'haver vist i participat en intentar donar solucions a la convivència de veïnats, vianants, cotxes i un cert atractiu del nostre centre, no tenc dubtes en dir que lo millor que hi ha hagut ha estat quan estava regulat pels pilons. Semblava que comercialment després de llevar els pilons el nostre C/Major és convertiria amb la "C/ Serrano" de Madrid, idò no; més dificultats pel vianants, més molèsties pels veïnats, menys atractiu del centre, igual de comerços i més problemes de circulació rodada. No passa més que dins les pàgines d'aquesta revista no hi hagi queixes d'aquesta qüestió. Ens esforçarem intentant embellir el C/Major regalant cossiols els veïnats, avui tenim senyals de tràfic que fa 2 anys que estan tapades amb bosses de fems. El canvi és substancial.

12-Respecte als pressupost, quines puntualitzacions faries??

Que són uns pressupost per subsistir com va dir la regidora d'hisenda en el plenari, i que no tenen grans deferències amb els que aprovàvem noltros, però s'ha de tenir una qüestió present; qui va dir que és vendria l'Ecomuseu per pagar els deutes són els que avui comanden, les promeses és important complir-les i sabem que aquest tema va tenir molt de pes en el canvi de govern. Deu tornar a ésser una qüestió del govern del canvi, abans deien que el vendrien i avui no ho fan.

13-Que diries els Montuïrers que llegeixin la teva opinió?

Que he respost totes les preguntes des de un posicionament polític contrari al que avui governa, però que en l'aspecte personal respectam, valoram i reconeixem les dificultats que  governar un municipi com Montuïri. Dir-vos també que estic a la disposició de tothom, d'uns i dels altres, per aclarir qualsevol qüestió que no hagi pogut quedar aclarida, o d'altres que no s'hagin tractat en aquesta entrevista. Sempre a disposició de tots per intentar fer del nostre municipi un lloc més confortable per viure, amb més oportunitats, més solidari i lluny de rencors i gelosies que no duen enlloc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi