Passa al contingut principal

Discurs Presentació Candidatura Partit Popular Eleccions Locals 2015

Molt bon dia a tots i a totes!

President, Consellers, Secretari General, Coordinador… altres càrrecs i, sobretot, a tots i cada un de vosaltres, estic molt agraït de la vostra presència aquí avui migdia; moltíssimes gràcies a tots de tot cor.

Vull tenir una menció especial per una sèrie de joves montuïrers que he vist per aquí: especialment a vosaltres vos estic molt agraït per l’assistència, una forta abraçada per tots i moltes gràcies per acompanyar-me.

Estam avui reunits aquí de festa, de gaudir de la feina feta i de la satisfacció del deure complit; també per repassar i fer visible quines han estat les actuacions de l’equip de govern aquests anys i per presentar un nou equip tot impulsant noves idees i noves maneres d’afrontar la realitat local.

D’aquests anys de màxima responsabilitat municipal em sent molt satisfet de la feina feta: el compliment del programa electoral, la proximitat a les persones més necessitades, l’ajuda a qualsevol iniciativa privada que generi llocs de feina  o el seny i la transparència a l’hora d’administrar els doblers de tots, han estat els pilars que han marcat les actuacions de l’equip de govern.

Hem governat per tothom, d’una manera molt humil i, naturalment, posant per davant de tot els interessos de la majoria. Segurament el poble sabrà reconèixer aquest fet.
No tinc paraules per agrair la dedicació dels regidors que m’han acompanyat durant aquesta legislatura; l’orgull i la satisfacció que sent és molta; tots ells (en Rafel, na Maria Elena, na Cata, en Biel i na Magdalena) han posat el millor d'ell mateixos per dur endavant una gestió no exempta de dificultats.

Davant la finalització d’aquesta legislatura i vetllant per a què tots vosaltres  no hagueu de patir, fomentada per alguns durant el pròxim mes, una patologia anomenada “demència política”, vos promet un repàs ràpid però necessari de les actuacions més importants d’aquests darrers anys.

El recolzament i sosteniment del museu, del jaciment i de la finca de Son Fornés, l’impuls a les noves tecnologies, la digitalització de l’arxiu municipal, la dotació de la sala multi disciplinar del Molinar per realitzar teatre, concerts, conferències, etc., l’aconseguí una línea de bus per a què es pugui anar a cursar el batxillerat a Manacor, l’impuls definitiu per poder tenir una nova biblioteca situada en el Molinar o la recent firma del protocol d’actuació per a l’ampliació de l’escola (que el curs vinent ja tindrà una rampa i un ascensor), han estat les actuacions més destacables de la regidoria encapçalada pel nostre estimat  Rafel Miralles “Xiripa”.

L’obertura del poble al turisme posant en valor el patrimoni històric i cultural de Montuiri tot creant el producte turístic “Visita a la Mallorca Prehistòrica i Tradicional”, l’aprovació del Pla de Desenvolupament Turístic Municipal, els convenis de col·laboració firmats amb els propietaris d’elements etnològics del nostre municipi i també amb els principals agents turístics, el Programa de Dinamització Comercial que ha comptat amb la col·laboració de l’IDI, les facilitats a l’hora d’obrir un negoci, el fraccionament i compensació dels tributs locals a les empreses del nostre poble, el Punt d’Informació Ocupacional que ofereix informació i assessorament a les persones desocupades, les campanyes de foment del comerç o les campanyes de foment de la restauració organitzant activitats com el Tapa Tren o la Setmana Gastronòmica, han estat les actuacions més destacables de la regidoria encapçalada per la nostra estimada Maria Elena Jaume Sastre.

El projecte de “Conciliació de la Vida Familiar i Laboral” durant tots aquests anys (escola d’estiu, escola de Nadal o Pasqua), les tècniques d’estudi gratuïtes als alumnes de primària que tenen dificultats a l’hora d’estudiar o que, simplement volen millorar les seves capacitats, l’ampliació de l’horari de l’escola 0-3, la creació de la figura del dinamitzador sociocultural juvenil, la creació del Centre Universitari de Montuiri, el Pla d’Ocupació Municipal Juvenil, el recolzament als quintos sempre que sigui per construir i mai per destruir, la millora de les festes introduint alguns canvis molt positius com canviar el lloc del sopar a la fresca o el dia del pregó i la millora de la Fira de Sa Perdiu recorrent pels llocs més emblemàtics del nostre poble, aquestes són les actuacions més destacables de la regidoria que ha encapçalat la més joveneta, l’estimada Catalina Maria Ribas Nicolau.

S`ha potenciat i promocionat l’esport base donant cabuda als clubs esportius a les instal·lacions municipals així com amb ajudes econòmiques anuals als clubs esportius de Montuiri, s’ha organitzat la setmana de l’esport, s’han recolzat absolutament diferents proves atlètiques o ciclistes, s’ha restringit l’accés als vehicles en el Punt Verd evitant abusos innecessaris, s’han senyalitzat camins públics, s’han millorat els camins de S’amarador i de Son Picornell i s’ha garantit l’abastament d’aigua amb un nou pou, però sobretot s’ha millorat l’enllumenat públic fent-l’ho més eficient, aquestes són les actuacions més destacables del nostre regidor d’Esports i Medi Ambient, l’estimat Biel Nicolau Sastre.

L’atenció cap als més vulnerables, els programes d’assistència domiciliària pels més necessitats, la millora de la gestió del cementiri (actualitzant els títols de propietat o instal·lant càmeres de seguretat), la bonificació per construccions, instal·lacions o obres destinades als discapacitats, l’apropament del llibre al domicili de persones majors o amb dificultats de mobilitat, les ajudes a les dues agrupacions de la tercera edat i sobretot la millora del servei i repartiment del menjar a domicili que ara es du a terme des de Montuiri, aquestes són les actuacions més destacables de la regidoria que ha encapçalat l’estimada Magdalena Fornés.

Tot això, i com no, recolzant i reconeixent la feina de tots els voluntaris de Protecció Civil, ajudant-los amb l’adquisició d’un nou vehicle que amb alguns casos ha estat fonamental per no tenir desgràcies considerables dins el municipi; també algunes mesures fiscals com la reducció de la taxa de fems o la reducció de la plusvàlua un 75% per herència entre familiars fins el tercer grau, la possibilitat del pagament fraccionat dels tributs, l’ajuda econòmica i material a totes les associacions i clubs del poble, la millora d’alguns elements molts significatius del nostre municipi com les Tres Creus, la millora de la placeta del  molí d’en Nofre o dels colls dels pous del Torrent i Sa Cova, la reforma de la planta baixa de l’edifici del Dau quedant així una sala espaiosa que l’ajuntament ofereix per a què es puguin fer diferents activitats...

Totes aquestes podríem dir que han estat les actuacions més importants d’aquests anys fetes amb humilitat, transparència, honradesa, pocs recursos econòmics i molta, molta dedicació per part de tots nosaltres.

Creiem molt necessari que es recordin perquè estic segur que dins aquest pròxim mes la “demència o miopia política” recorrerà tots i cada un dels nostres carrers.

Per tant, vista la conjuntura econòmica general d’aquesta legislatura i amb el bagatge presentat, m’heu de fer cas quan vos dic que venim aquí amb la consciència molt tranquil·la i la satisfacció del deure fet.

Però també tinc molt present que queden coses per fer i millorar: temes de seguretat, de circulació, de joves, d’empresa, d’educació i cultura, d’impostos i taxes, de manteniment; molts d’ells vindran recollits en el compromís electoral que d’aquí pocs dies tindreu a les vostres cases amb tota la seva extensió.

Una proposta electoral feta amb els suggeriments aportats per tots aquells que ho han volgut fer, un compromís real i exigible que recollirà les necessitats i realitats del nostre poble.

Un compromís electoral que apostarà primerament per la transparència i el fet d’anar fent passes per acostar cada dia més l’administració a l’administrat, que serà capaç de facilitar els tràmits del ciutadà a l’ajuntament amb l’ús de les noves tecnologies.

Un compromís electoral que apostarà per embellir i millorar els accessos d’entrada al poble pel carrer Ramon Llull, el carrer Constitució i el carrer de Palma.

Un compromís electoral que apostarà per la millora de l’equipament del casal de joves, per a la creació de la borsa de vivenda juvenil o per recolzar les activitats promogudes pels quintos.

Un compromís electoral que apostarà per intensificar les col·laboracions amb la residència, per dur endavant el programa de Conciliació de la Vida Laboral i Familiar no tant sols tenint en compte els més petits sinó també afegint-hi els més grans.

Un compromís electoral que apostarà per la creació d’una borsa cultural.

Un compromís electoral que apostarà per a la creació d’un viver d’empreses per emprenedors amb preus bonificats i assessorament gratuït empresarial.

Un compromís electoral que apostarà per la baixada del valors cadastrals i de l’import de la taxa de fems.

Un compromís electoral que apostarà per seguir duent endavant les actuacions necessàries per tal de donar una solució definitiva al carrer de Palma.

Un compromís electoral que apostarà per seguir fomentant la cultura de l’esport amateur.

Un compromís electoral que mantindrà l’actual política lingüística utilitzant el català en tots els seus documents interns i externs, sempre que no es demani expressament en castellà o siguin escrits que es dirigeixin a persones i organismes fora de l’àmbit lingüístic català.

Aquest decàleg és una petita mostra del que serà el compromís que volem adquirir amb tots i cada un dels montuïrers; un compromís que nosaltres tot sols som capaços de dur endavant; un compromís que tots vosaltres ens podreu exigir; un compromís que jo encapçalaré recolzat per totes i cada una de les persones del Partit Popular de Montuïri.

Un Partit Popular que estic convençut que serà capaç, per ell tot sol, de governar; un Partit Popular que serà capaç de viure del porc que mati; d’altres fa estona que sumien el seu i la perxa dels altres.

La falta de propostes per Montuïri  per part dels partits de l’oposició s’ha fet molt evident aquests anys; les mocions redactades a Palma sortides de les seves seus en filera cap als diferents ajuntaments són les úniques que s’aporten també a Montuïri per discutir temes quasi sempre sense cap competència municipal.

Molts d’ells han dedicat més temps a posar banderes i llaços per les finestres i balcons que a pensar, presentar i debatre propostes en positiu pel poble que els ha vist néixer.
El projecte del Partit Popular per Montuïri continua més fort i vigorós que mai i amb la seguretat de què els montuïrers i montuïreres sabran destriar la palla del grà, la realitat de la demagògia fàcil i electoralista.

Avui ens ha dut aquí la presentació pública d’un grup de persones animades, molt animades i inquietes, algunes experimentades políticament, d’altres no tant, però amb idees fresques i renovades, que són les que m’acompanyaran a la candidatura del Partit Popular a les pròximes eleccions.

Persones estimades per tots, persones sinceres i molt compromeses amb el poble, però sobretot persones honrades i amb una extraordinària vocació de servei cap els altres.
Seguidament les aniré anomenant i voldria que m’acompanyessin aquí dalt:

2ª Suplent: Joana Roscar Nicolau                
1ª Suplent: Cati Pizá Fornes “Cati Mora”
Nº11: Joan Pere Mayol Garí
Nº10: Maria Teresa Gomila Nicolau
Nº9:  Miquel Canyellas Ramonell
Nº8: Catalina Ors Nicolau
Nº7: Jaume Mateu Lladó Trobat
Nº6: Maria Cerdà Garau
Nº5: Joan Antoni Ramonell Miralles
Nº4: Catalina Maria Ribas Nicolau
Nº3: Biel Nicolau Sastre
Nº2: Maria Elena Jaume Sastre
Nº1 Un Servidor.

Heu vist quin ramell més florit ara que ve el mes de maig?

Com veieu, un extraordinari equip que vol dur endavant el nostre municipi i esperam comptar amb la confiança de la majoria per seguir governant el poble que tant estimam.

Seguidament voldria que també ens acompanyessin aquí dalt dues persones que se me fa molt difícil explicar el que sent per elles, les quimeres polítiques ens han unit amb amistat de per vida i serà molt complicat no poder comptar amb elles en la gestió diària de l’ajuntament encara que estic segur que el seu consell i suport el tindrem sempre.

Magdalena Fornés Gomila, Regidora de Sanitat, discapacitat, dependència i majors  des de l’any 2003; per tant, 12 anys al front dels més necessitats del municipi. Extraordinària feina que ha fet, sempre amb una humilitat i constància dignes d’admiració.

Rafel Miralles Rossinyol, també 12 anys de regidor, 8 en aquesta darrera època i 5 dels quals ha estat el primer tinent de batle i Regidor d’Educació, cultura i noves tecnologies. Una extraordinària feina que sempre t’haurem d’agrair.

Dir-vos que ens espera una campanya intensa, engrescadora, d’emocions fortes (d’aquestes ja n’hem tingut alguna), però una campanya que ens ha de servir per dur a qualsevol racó del nostre poble el projecte del Partit Popular, el projecte de tots i cada un de nosaltres. Vetllarem per seguir afrontant el futur amb il·lusió, estic segur que serem capaços de lluitar per les mancances d’aquest poble i defensar les seves virtuts, que en té i moltes.

Per acabar, només dir-vos que des de el lloc que ens donin els pròxims resultats electorals, farem feina tots junts, d’una manera humil, transparent, honrada i sempre posant els interessos generals per davant de qualsevol personalisme.


Moltes gràcies a tots!









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi