Passa al contingut principal

EL PARER DEL PARTIT POPULAR EN ELS DARRERS PLENARIS

 

Esperant que tots hagueu passat unes bones festes de Nadal, i desitjant que les seves majestats es portin bé en tots vosaltres ens agradaria informar dels dos darrers plenaris celebrats els dies 15 de Novembre i 13 de Desembre respectivament.

El motiu del ple extraordinari de dia 15 de Novembre era l’aprovació de la modificació de la taxa de fems per l’any 2013, aquesta havia d’estar publicada el BOIB i donar temps per al·legacions abans de final d’any.

En el programa electoral del nostre partit es duia el següent compromís: “als habitatges de fora vila se´ls aplicarà una reducció del 50% damunt la part de la taxa de recollida de fems;” en aquest ple aprovàrem per l’any 2013 que el habitatges de fora vila paguin 35€ de recollida i els urbans 70 €, al quals s’ha d’afegir la taxa d’incineració del Consell de Mallorca. En conseqüència, els rebuts per l’any vinent baixen a rústic un 10,5%, els urbans un 2,3% i els negocis tampoc augmenten.

 Comunicar també que en aquesta sessió s’aprovà amb 6 vots a favor i 5 abstencions l’autorització d’arrendament de les instal·lacions esportives per un temps d’un any, així com el requeriment que en el termini d’un mes s’ha de procedir a la subsanació de una sèrie de deficiències.

En aquest plenari també es va aprovar una moció contra la violència de gènere que va esser aprovada per unanimitat, adquirint el nostre ajuntament el compromís de treballar per fer visible i prevenir qualsevol manifestació de violència, especialment vers les dones, i garantir els drets de les dones i els seus fills i prestar-los els suport i l’atenció necessaris.

 Ja que el primer Dijous de Desembre havia estat festa celebrarem plenari ordinari el segon, que va esser dia 13.

 Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior i de comunicar per part del batle que la Conselleria d’Educació està redactant un avantprojecte de reforma integral de l’escola, el batle adquirí davant el plenari que dins cada sessió també donaria compte del decrets firmats, donant així una mostra més transparència del nostre equip de govern.

 El punt tercer i quart va ésser una modificació de crèdits que segurament en aquestes pagines i també en el plenari han estat i seran objecte de critiques per ventura massa dures. En aquests moments de crisi tant crua, les administracions per un costat hem de pair excessos de pressuposts anteriors al temps que hem d’acomodar els pressuposts actuals. Per això surten i sortiran reconeixements de crèdits d’anys anteriors, que estan degudament registrats a la comptabilitat, però que no han tingut encara sortida pressupostària, i només en tindran a mesura de que les lleis de l’Estat així ho permetin. Per altra part, hem d’assolir que aquesta situació no es repeteixi als pressuposts actuals, i en aquest sentit hi feim una feinada. Per tot això, hem d’agrair el punt de comprensió amb la crua realitat que aportà l’oposició, ja que el punt va esser aprovat amb 6 vots a favor i cap en contra.

 
El cinquè punt era donar resposta al compromís de govern vers l’ocupació de la gent del nostre poble amb atur, especialment  joves, es va creà el punt d’informació ocupacional i el punt d’informació ocupacional juvenil que dins el mes de febrer es posarà en marxa  l’OADL i la informadora juvenil en seran les responsables; aquest punt va esser aprovat per unanimitat.

El sisè punt va esser abandonar el servei mancomunat de repartiment de menjar a domicili i el setè acceptar l’oferiment de l’empresa que gestiona la residencia NOVAEDAD de donar-lo des de Montuïri. Aquesta era una reclamació llargament esperada pels ciutadans usuaris perquè el menjar que es rebia, tot i la seva qualitat, era preparat molts abans amb tot el que això comportava. Per això, l’Ajuntament ha assumit el cost de repartir-lo, cost que fins ara no tenia. Tot i això, aquesta modificació no suposarà canvis en el preu que avui paguen els usuaris i el dinar serà servit a les 13h, per part del personal de l’Ajuntament, evitant així esperes innecessàries de l’usuari i guanyant en qualitat, ja que serà servit recent cuinat; també s’oferirà el servei de sopar que actualment no existeix. Aquests punts també foren aprovats per unanimitat.

 El punt vuitè va esser l’aprovació de les convocatòries del plenari de forma electrònica; també fou aprovat per tots els membres.

En el novè punt, estava previst l’aprovació del prorrateig de la suspensió de la paga extraordinària de Desembre; aquest punt fou deixat damunt la taula amb 6 vots a favor (PP), 3 en contra (PSM) i dues abstencions (PSOE) per dues qüestions. La primera, perquè havíem rebut el mateix dia una circular  de la delegació del govern alertant damunt la possible il·legalitat d’aquesta qüestió. La segona, per l’existència d’un comunicat que va treure el sindicat STEI, suposadament informat per qualque regidor/a del nostre ajuntament, fent veure postures incoherents de membres del govern  autonòmic. Aquesta actuació, més política que sindical de l’STEI, va fer que una acció que volia tenir l’Ajuntament basat en un informe jurídic extern quedés sense efectes per quant va quedar en el punt de mira de la pròpia delegació del govern que té informes contraris.

En el punt deu s’havia de debatre una moció del PSM damunt la política educativa; però dins l’argumentari de la moció hi figurava el següent paràgraf:

“No és casualitat idó que tota dictadura tingui com a objectiu eliminar l’educació com a valor universal i penalitzi el col·lectiu de mestres, com el agents ”perversos” que cal debilitar.”

El grup del Partit Popular no pot acceptar de cap manera que es compari un govern elegit democràticament com es l’actual, amb una dictadura. Es un tema de principis democràtics. No som dictadors, com tampoc no ho és ni ho han estat el PSM ni el PSOE quant han governat. Per això, insultats, no vàrem voler ni debatre la moció, sinó que comunicàrem al PSM que si es presentava en temps i forma per el següent plenari una proposta educada i respectuosa debatríem el que fos necessari, més enllà de posicions polítiques diferents. Un poc més amunt a aquest escrit hem donat les gràcies a la postura constructiva de la oposició. En aquest cas, però, hem de lamentar que cap dels grups hagi sortit a defensar la nostra honestedat democràtica, ni el PSM que va presentar la moció ni el PSOE que li va donar suport.

 
 Res més, esperant que hagueu passat unes bones festes i convidant-vos a llegir la rendició pública de gestió municipal que figura dins les pagines del  Butlletí Informatiu de l’Ajuntament, que també responguent al compromís electoral adquirit s’ha publicat per primera vegada dins aquest mes de Desembre.

 
GRUP MUNICIPAL DEL PARTIT POPULAR

 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DUES CARES D'UN MATEIX MÓN

  Dins la calidesa de les festes nadalenques, en aquest període que s'estén des de la segona festa fins a la nit de Cap d'Any, cada any trob un moment per reflexionar sobre l'any que acaba. Aquesta reflexió no sempre és tan positiva com un desitjaria quan comença l'any. Precisament per les dates en què ens trobam, em venen al cap pensaments que uneixen la celebració d'aquests dies amb la religió, les arrels cristianes de la nostra forma de ser i la nostra cultura. Aquesta interconnexió, profundament arrelada en la nostra història i identitat, es reflecteix en tot, des de les nostres tradicions fins a la nostra personalitat més individual. En aquests temps de canvi i incertesa, on els valors semblen esvair-se davant l'empenta de noves ideologies suposadament progressistes, sent una responsabilitat especial en preservar i celebrar aquesta herència. La cultura és un riu viu que flueix des del passat cap al futur, alimentat també per les aigües de la religió del

Reflexions d’un diumenge ple de responsabilitat i compromís

Aquest diumenge, a tot Espanya, com a Balears també, una bona part del poble s’ha manifestat. És en aquest context, marcat per les veus del carrer i les proclames dels nostres líders, que em sent interpel·lat a reflexionar sobre el pols vibrant de la nostra societat. Els esdeveniments d’avui, on milers han marxat a l'uníson a la crida de la nostra presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, i també del president del Partit Popular a nivell nacional, guanyador de les darreres eleccions, no són sinó la manifestació palpable d'un sentiment que ressona en cada racó de les nostres illes. La meva ploma és la d’un responsable polític guiat per la responsabilitat i el compromís amb els seus electors, que no pot romandre indiferent davant la marea de veus que demanen ser escoltades. Per tant, és amb un profund respecte per aquesta expressió de la voluntat popular i amb el desig de contribuir al diàleg constructiu que compartesc aquestes línies. No solament per oferir una anàlisi pe

Cap a una inclusió més plena i respecte per la diversitat

Dia 27 de febrer, abans del plenari de cada dimarts, vaig assistir a l’acte institucional de presentació d’un cupó de l’ONCE amb motiu de la celebració del canvi constitucional que ha permès substituir el terme disminuït pel de discapacitat a la nostra carta magna. Aquest acte va simbolitzar un moment històric, reflectint el compromís de la nostra societat cap a una inclusió més plena i el respecte per la diversitat. La tercera modificació constitucional, després de la de 1992 i 2011, ha vengut a reconèixer que el llenguatge, igual que la vida mateixa, està en constant evolució. Allò que en un moment donat pot ser considerat un terme apropiat, amb el temps pot adquirir connotacions que el tornen inadequat o fins i tot ofensiu. Això no vol dir que al 1978 els nostres constituents utilitzassin termes inadequats intencionadament, sinó que amb el pas dels anys i l'evolució social, alguns dels seus termes han perdut la seva adequació o el seu significat original. Aquest canvi legi